dinsdag 5 maart 2013

Brood bakken op de kinderboerderij.

Vandaag een mooi lenteweertje. We worden opnieuw verwacht op de kinderboerderij "de lange schuur". Daar staat Jenny, de bakkerin, ons op te wachten. Voor we aan het werk gaan, eerst handen wassen luidt de boodschap. Daarna staan we allen bij een grote kom waarin een bloemgezichtje ons toelacht. En wat zien we nog meer: een neusje van gist. We proeven even aan het linkeroog. Niet zo lekker. Inderdaad, een zoutsmaakje. Het rechteroog smaakt beter. Die is van suiker gemaakt. We moeten eerst een kuiltje maken in het midden en gieten daar wat water in. Daarna goed kneden.




Na het kneden moeten we het deeg uitrollen. We maken er allerlei diertjes mee: een slang, een slak en zelfs een krokodil. Echte kunstenaars aan het werk.




Nu maken we van ons deeg een pizza. Goed aandrukken met de vinger. Omdat we na het bakken ons broodje zouden herkennen, maken we met een restje deeg een kleine tekening in het brood.




Onze taak zit erop. Het brood moet nu een halfuur rijzen. Ondertussen gaan we naar de schapen kijken want daar zijn vannacht 2 lammetjes geboren. Ook lopen we vrij tussen de kippen en lokken we ze met spaghetti, maïs en brood. We brengen een bezoek aan de koeienstal en mogen ook de konijnen strelen.









Tim bekijkt de kippen liever vanop een afstand. Hij wil ze niet bang maken.





Terug in de keuken snuiven we de geur op van ons versgebakken broodje. Voor we het uit de oven halen, eerst nog de kommen proper maken. Vanavond zal ons eigengebakken broodje heerlijk smaken.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten